Warning ! cookie path is empty! Check in in the Admin Control Panel or set it in the PhpMyAdmin table: prefix_config - cookie_path row
 |
|
|
Gdzie w Wieluniu sparwdzic auto przd zakupem? |
| Author |
Message |
Administrator
Administrator

|
Posted: Gdzie w Wieluniu sparwdzić auto przd zakupem?
|
[ !!! ]
|
|
Czy orientujecie się gdzie można sprawdzić w Wieluniu samochód przed zakupem (zawieszenie, lakier, silnik, ewentualnie zbieżność itd) ?
Znajomy z Łodzi właśnie wybiera się do Wielunia po samochód i prosił mnie o pomoc w tej kwestii.
Autko to Nissan Micra rocznik 2003 albo 2004 nie pamiętam dokładnie.
Czy Esbud jeszcze działa? Wie ktoś może czy w Citroenie mają tester lakieru? |
|
|
|
|
waldex
W trakcie przeprowadzki do Wielunia

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| Esbud działa. Sprawdzenie pojazdu to wg mnie tylko tam. Pełna profesjonalna diagnostyka. |
|
|
|
|
Chudyy
Ma stragan na targu

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="Administrator"] Citroenie mają tester lakieru?[/quote]
O citroenie ostatnio nie za dobrze się mówi [URL=http://wielun.biz/viewtopic.php?t=5430&highlight=intermot]Klik[/URL]. |
|
|
|
|
twiggy [Deleted]
|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
Może jeszcze PKS ale to chyba zależy na którego diagnostę trafisz.
A co do cytryniarzy - skoro nie potrafią takiej czynności zrobić... BTW. to gdzie w okolicy można zrobić przegląd fjorda z wymianą płynów i filtrów? Pomijam ASO bo drogo i dość daleko. |
|
|
|
|
Ferbik
Administrator

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="twiggy"]to gdzie w okolicy można zrobić przegląd fjorda z wymianą płynów i filtrów? Pomijam ASO bo drogo i dość daleko.[/quote]
Nie ryzykowałbym poza autoryzowanym salonem. Wiem, że jest to odległość, z którą niestety musimy się liczyć, ale przynajmniej myślę, że na danym modelu oni znają się najlepiej.
Chociaż dodam jeszcze, jak to pojechałem z problemem wspomagania do Opla w Zduńskiej Woli :)
Gość podłączył komputer, powiedział, że faktycznie przy skręcie w prawo coś się dzieje, bo napięcie spada, jednak nie potrafił mi określić co jest przyczyną. Był na tyle ludzki, że odradził mi wymianę wspomagania u nich w salonie bo zapłaciłbym kwotę taką, że mógłbym sobie za to klimę wsadzić. Polecił mi, jak już całkowicie padnie, kupić gdzieś na giełdzie używkę, wtedy z ceną nie będzie problemu i montaż będzie mało kosztowny. Co prawda mechanik z Wielunia powiedział mi co jest przyczyną bez zaglądania w bebechy. Wyczytałem później obiawy w elektronicznej książce serwisowej i faktycznie miał rację.
Zastanawiam się czasem jakich fachowców w salonach mamy.
Ostatnio rozmawialem z pracownikiem jednego z salonów w Wieluniu na temat kupna auta. Krzyknął mi 50 tys. zł, gdzie go wyśmiałem i powiedziałem, że za tą kwotę to sobie ściągnę ze 3 takie egzemplarze do lekkiego wyklepania. Usłyszałem, że złymi kategoriami myślę :) Wtedy powiedziałem, że wiem o tym, iż auta sprowadzane do salonów wcale nie są bez skazy, bo ktoś gdzieś przypierdzieli, przykasuje takie auto, jest ono klepane i malowane a później wstawiane na salon. Usłyszałem odpowiedź, której nie spodziewałbym się usłyszeć: takich rzeczy już się nie robi, bo wprowadzili ISO i pilnują tego, żeby takie przypadki się nie zdarzały. |
|
|
|
|
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You cannot attach files in this forum You can download files in this forum
|
Add this topic to your bookmarks Printable version
|
|