|
Dlaczego nie zaglosuje/zaglosuje na Komorowskiego? |
| Author |
Message |
FYC
Przejeżdżał przez Wieluń

|
Posted: Dlaczego nie zagłosuję/zagłosuję na Komorowskiego?
|
[ !!! ]
|
|
Nie zagłosuję na niego między innymi dlatego, że zachowuje się jak zwykły burak.
Przykład:
[URL=http://www.fakt.pl/wydarzenia/wpadka-komorowskiego-w-japonii-,artykuly,527647.html]http://www.fakt.pl/wydarzenia/wpadka-komorowskiego-w-japonii-,artykuly,527647.html[/URL]
[quote]
Komorowski stanął na fotelu i krzyczał "Szogunie"
28.02.2015 14:15
aktualizacja: 01.03.2015 14:44
Prezydent Komorowski zaliczył wielką gafę. Podczas wizyty w japońskim parlamencie stanął na fotelu dla sprawozdawcy i krzyczał do jednego z członków delegacji: "Chodź Szogunie"
Prezydent Komorowski jest właśnie z oficjalną wizytą w Japonii. Jedną z jej części było spotkanie w tamtejszym parlamencie. Po rozmowach polska delegacja zwiedzała salę obrad. Co się stało?
W pewnym momencie prezydent Komorowski staje razem z Japończykami a szef Biura Bezpieczeństwa Narodowego, gen. Stanisław Koziej robi im zdjęcie. Po chwili głowa naszego państwa kieruje się ku mównicy i ...Komorowski staje na krześle dla sprawozdawcy! Głośno mówi do Kozieja: "Chodź Szogunie!" Japończycy są zdezorientowani.
Zobacz film:
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=t_-OAPxVLTg
Oczywiście internauci nie zostawili na Bronisławie Komorowskim suchej nitki kpiąc z niego. A sam Komorowski odniósł się do tych komentarzy osobiście na spotkaniu z uczestnikami Polsko-Japońskiego Forum Gospodarczego. - Dzisiaj awansował na szoguna szef Biura Bezpieczeństwa Narodowego, gen. Stanisław Koziej, to może i polscy biznesmeni awansują na samurajów biznesu - żartowa.
ms, gazeta.pl[/quote] |
| |
|
|
|
|
glupek
Przyjeżdża na zakupy

|
Posted: Re: Dlaczego nie zagłosuję/zagłosuję na Komorowskiego?
|
[ !!! ]
|
|
[quote="FYC"]Nie zagłosuję na niego między innymi dlatego, że zachowuje się jak zwykły burak.
Przykład:
[URL=http://www.fakt.pl/wydarzenia/wpadka-komorowskiego-w-japonii-,artykuly,527647.html]http://www.fakt.pl/wydarzenia/wpadka-komorowskiego-w-japonii-,artykuly,527647.html[/URL][/quote]
Daj spokój. A kiedykolwiek na niego głosowałeś? Daruj sobie - i tak zagłosuje na niego ok 55-60% czy to w pierwszej, czy drugiej turze. |
|
|
|
|
Archdevil
Administrator pan piekła

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
No właśnie, gdzie mogą być ci moderatorzy w sobotę wieczorem, gdy powinni pilnować forum? :twisted:
Po założeniu tematu postem o długości 1 zdania z linkiem (bez wklejania choćby treści) oczekujesz trzymania się go? Z góry wiadomo, że wątek jest spisany na straty. :wink: |
|
|
|
|
hiszpan
Wieluniaczek KiKo

|
|
[ !!! ]
|
|
[quote="glupek"](...)i tak zagłosuje na niego (na Komorowskiego - przyp. hiszpan) ok 55-60% czy to w pierwszej, czy drugiej turze.[/quote]
:D Bawią mnie te "Wasze koalicyjne" :wink: przewidywania (wynik taki sam niezależny od której tury ? :D pomyliłeś się). Od razu podaj dokładny procent, 57% ! :smile: Na siłę chcecie wmówić ludziom, że Komorowski jest bezapelacyjnym i niezagrożonym liderem, co jest absolutną bzdurą. Tak mnie to irytuje, że na przekór pójdę zagłosować na Dudę :wink: byleby tylko utrzeć "WAM" :wink: nosa. Bufony i pyszałki z PO&PSL.
A Jarubas/PSL nie wygra ? No wiesz co.. Powinniście wstąpić do PO z taką wiarą w swój program.. :D |
|
|
|
|
FYC
Przejeżdżał przez Wieluń

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[b]Archdevil[/b], nie sądzę żeby wątek był spisany na straty. Ale Ty jako moderator powinieneś pilnować porządku (tak, tak czytałem regulamin) i usunąć posty niezwiązane z tematem. Temat jest bardzo jasno określony i nietrudno przesiać to co jest z nim związane, czyż nie? Zaglądałeś tu już sześć razy i nic z tym nie robisz. Sprawiedliwość Kalego? Masz jakiś inny regulamin?
Nie ważne jest z jakiego czasopisma pochodzi artykuł bo jakiekolwiek by nie było to pisało o skandalu jakiego dopuścił się PREZYDENT niepodległego państwa. Pisały o tym różne media (prawdą jest że niektóre bardzo szybko to wyciszyły) i obojętnie do którego pisma dałbym link to ci popierający Bredzisława Komoruskiego by po tym czasopiśmie jechali.
Nie zagłosuję również na niego bo podpisał podniesienie wieku emerytalnego, podniesienie podatku vat itd. |
|
|
|
|
Archdevil
Administrator pan piekła

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="FYC"]Archdevil, nie sądzę żeby wątek był spisany na straty. Ale Ty jako moderator powinieneś pilnować porządku (tak, tak czytałem regulamin) i usunąć posty niezwiązane z tematem. Temat jest bardzo jasno określony i nietrudno przesiać to co jest z nim związane, czyż nie? Zaglądałeś tu już sześć razy i nic z tym nie robisz. Sprawiedliwość Kalego? Masz jakiś inny regulamin? [/quote]
[b]FYC[/b], to skoro tak dobrze znasz ten regulamin, powinieneś również wiedzieć, że:
[quote]11) Administracja Wieluńskiego Forum Dyskusyjnego www.wielun.biz nie ponosi odpowiedzialności za umieszczane załączniki jak i za treść i wartość merytoryczną prezentowanych na forum wypowiedzi.[/quote]
A zamiast tego gadka o Kalim. Pozwól nam zdecydować, co pójdzie do kosza zamiast wymachiwać szabelką :wink: .
W razie dalszych problemów, zapraszamy [url=http://wielun.biz/viewtopic.php?t=171]tutaj[/url]. |
|
|
|
|
FYC
Przejeżdżał przez Wieluń

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote]
§ 3
Kompetencje moderatora
...
6) W wyjątkowych przypadkach [b]moderator [u]ma obowiązek usunąć temat lub post[/u][/b] i pozostawiać ich kopie w wydzielonym do tego temacie, w szczególności jeżeli:
...
e) [b]treść jest nie na temat.[/b]
[/quote]
[quote="Archdevil"]Pozwól nam zdecydować, co pójdzie do kosza zamiast wymachiwać szabelką :wink: .[/quote]
Czyli jednak sprawiedliwość Kalego?
[quote]11) Administracja Wieluńskiego Forum Dyskusyjnego www.wielun.biz nie ponosi odpowiedzialności za umieszczane załączniki jak i za treść i wartość merytoryczną prezentowanych na forum wypowiedzi.[/quote]
Ty jesteś moderatorem a nie administratorem. |
|
|
|
|
Archdevil
Administrator pan piekła

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote]
§ 3
Kompetencje moderatora
...
6) [b][u]W wyjątkowych przypadkach[/u][/b] moderator ma obowiązek usunąć temat lub post i pozostawiać ich kopie w wydzielonym do tego temacie, w szczególności jeżeli:
...
e) treść jest nie na temat.
[/quote]
Pozwolisz, że pogrubię inną część :twisted:
[quote="FYC"]Czyli jednak sprawiedliwość Kalego?[/quote]
Napiszę raz jeszcze, nieco bardziej zrozumiale: czyli jednak osoby fukcyjne decydują, co idzie do kosza a co nie :twisted:
[quote="FYC"]Ty jesteś moderatorem a nie administratorem.[/quote]
[url=http://trole.joemonster.org/?troll=buntownik-bez-pojecia]Litości[/url]... |
|
|
|
|
FYC
Przejeżdżał przez Wieluń

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
Zero logiki u ciebie widzę.
To że ktoś pisze nie na temat jest właśnie WYJĄTKOWYM PRZYPADKIEM.
I nie wyjeżdżaj mi tu z trollem bo pokazałeś właśnie jakim to kompetentnym moderatorem jesteś. Zamiast przyznać rację i usunąć posty nie na temat to brniesz dalej w swoje wywody. Mało tego nie napisałeś jeszcze NIC NA TEMAT. |
|
|
|
|
miko 005
WIELUNIAK

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[b]FYC[/b], daj spokój. Wiesz ile postów musiano by usunąć, gdyby uwzględniać każde takie "zażalenie" założyciela tematu :razz:
Swoją drogą to dlaczego twierdzisz, że post [b]edzia i odziu[/b] jest postem niezgodnym z tematem. Sam podałeś źródło, pochodziło ono z [b]www.fakt.pl[/b] i ktoś odniósł się do tego pisma, czy to internetowego, czy w formie papierowej.
Ty zaś sam kilka postów później słusznie wyjaśniłeś;
[quote="FYC"]Nie ważne jest z jakiego czasopisma pochodzi artykuł bo jakiekolwiek by nie było to pisało o skandalu jakiego dopuścił się PREZYDENT niepodległego państwa. Pisały o tym różne media [/quote]
I po sprawie. Nie rozdmuchuj czegoś, czego praktycznie nie ma, czyli [b]problemu[/b] ;)
Co do samego incydentu w Japonii. Nie pierwszy to i nie ostatni polityk wielkiego kalibru w skali światowej, który ma na swoim koncie gafę. A zapewniam, że ta z krzesłem i Szogunem, na tle innych światowych gaf, nie wypada aż tak żałośnie jak próbujecie to sami przedstawić. Więcej luzu, bo sami się nakręcacie :roll:
A Duda nie zostanie prezydentem tylko dlatego, że Komorowski wszedł na krzesło i pokrzykiwał coś o Szogunie :D |
|
|
|
|
FYC
Przejeżdżał przez Wieluń

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
No ja cię kręcę, skąd on się urwał???
[quote="Bronisław Komorowski"]Pamiętamy i mamy w zasadzie jasny plan działania związanego z potrzebą odbudowy, w narodowym wymiarze, pamięci o ofiarach czasów stalinowskich, o ofiarach, które były ofiarami właśnie tych Żołnierzy Wyklętych... [/quote]
On jest chyba MISTRZEM GAF! :evil: |
|
|
|
|
Skorupa
Dojeżdża PKSem

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| Dużo tu Szogunów... |
|
|
|
|
glupek
Przyjeżdża na zakupy

|
|
[ !!! ]
|
|
[quote="hiszpan"][quote="glupek"](...)i tak zagłosuje na niego (na Komorowskiego - przyp. hiszpan) ok 55-60% czy to w pierwszej, czy drugiej turze.[/quote]
:D Bawią mnie te "Wasze koalicyjne" :wink: przewidywania (wynik taki sam niezależny od której tury ? :D pomyliłeś się). Od razu podaj dokładny procent, 57% ! :smile: Na siłę chcecie wmówić ludziom, że Komorowski jest bezapelacyjnym i niezagrożonym liderem, co jest absolutną bzdurą. Tak mnie to irytuje, że na przekór pójdę zagłosować na Dudę :wink: byleby tylko utrzeć "WAM" :wink: nosa. Bufony i pyszałki z PO&PSL.
A Jarubas/PSL nie wygra ? No wiesz co.. Powinniście wstąpić do PO z taką wiarą w swój program.. :D[/quote]
Primo - o co ci chodzi z tymi "waszymi koalicyjnymi"? Dawno nie pisałem, ale zwykle wypowiadam się wyłącznie w swoim imieniu.
Secundo - celowo udajesz, że nie rozumiesz skrótu myślowego, czy to może jednak jakaś grypa?
Niczego nikomu nie usiłuję wmawiać - każdy zagłosuje jak będzie miał ochotę (przecież i tak wygra PSL). Bawi mnie tylko szczeniackie odgrażanie się, że "ktośtam" na "kogośtam" nie zagłosuje, tak jakby wcześniej naprawdę na niego głosował.
Rolą opozycji jest krytykowanie władzy, ale gorsze od jej milczenia w tym zakresie jest tylko opowiadanie bajek. Nie da się wiecznie zaklinać rzeczywistości, bo ta szybko pozwala się zweryfikować. Wtedy opowiada się kolejne bajki - o fałszowaniu wyborów, o spiskach, etc. Na swoja korzyść, ale na szkodę Polsce i obywatelskiemu społeczeństwu.
A tak w ogóle - rozważania dot. wyniku wyborów są w ogóle dopuszczalne tylko i wyłącznie w sytuacji, kiedy preferują Dudę? |
|
|
|
|
hiszpan
Wieluniaczek KiKo

|
|
[ !!! ]
|
|
[quote="glupek"](...)
Primo - o co ci chodzi z tymi "waszymi koalicyjnymi"? Dawno nie pisałem, ale zwykle wypowiadam się wyłącznie w swoim imieniu.[/quote]
Celowo udajesz, że nie rozumiesz skrótu myślowego, czy to może jednak jakaś grypa ? Nie bójcie się. Z PiSem również się dogadacie :smile: :wink:
[quote="glupek"](...)Bawi mnie tylko szczeniackie odgrażanie się, że "ktośtam" na "kogośtam" nie zagłosuje, tak jakby wcześniej naprawdę na niego głosował.[/quote]
A mnie bawi Twoja przepowiednia odnośnie wyniku uzyskanego przez Komorowskiego tj. 55% / 60% ? Skąd masz te dane ? :smile: Na jakiej podstawie sugerujesz taki wynik w pierwszej turze ?
[quote="glupek"](...)Nie da się wiecznie zaklinać rzeczywistości, bo ta szybko pozwala się zweryfikować(...)[/quote]
Zgadzam się.
[quote="glupek"]A tak w ogóle - rozważania dot. wyniku wyborów są w ogóle dopuszczalne tylko i wyłącznie w sytuacji, kiedy preferują Dudę?[/quote]
Trend uległ zmianie :smile: :wink:
[quote="glupek"](...)każdy zagłosuje jak będzie miał ochotę (przecież i tak [b]wygra PSL[/b]).(...)[/quote]
[quote="glupek"][b]i tak zagłosuje na niego[/b] ([b]Komorowskiego [/b]przyp. hiszpan) ok [b]55-60% czy to w pierwszej, czy drugiej turze[/b].[/quote]
Tak, wygra PSL :smile: |
|
|
|
|
Eagle
Dojeżdża PKSem

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
Ja nie zagłosuję na Pana Komorowskiego, bo zagłosuję na Panią Ogórek! Był elektryk z zawodówki prezydentem? Czas na Panią doktor! Poza tym chciałbym mieć wreszcie prezydenta, na którego zawszę będę patrzeć z przyjemnością, a z kandydatów tylko ta pani może mi to zagwarantować. :D
P.S. Wybacz Janusz, ale ona jest ładniejsza od Ciebie ....i ode mnie. Nie masz szans. ;) |
|
|
|
|
rafał1972
Czytał o Wieluniu

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
Dlaczego nie zagłosuję na Komorowskiego?
Pomijając jego osobę i sposób zachowania, brak ogłady itd.
Polska potrzebuje silnego prezydenta, który będzie dbał o naród i Polskę, czy taki wśród kandydatów jest, nie wiem. Na 100% nie jest nim i nigdy nie będzie Komorowski.
Oddam głos na Dudę. |
|
|
|
|
danio100
Czytał o Wieluniu

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| Ja natomiast nie zamierzam głosować na nikogo kto popiera takie rzeczy jak GMO, podwyższanie wieku emerytalnego, przymus szczepień czy niższy wiek rozpoczynania edukacji. Dlatego też mój głos oddam na Pawła Kukiza. |
|
|
|
|
Pat45
Słyszał o Wieluniu

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
Elektryczne Gitary mają fajną piosenkę:
"Gdy zostanę prezydentem,
to przydzielę wszystkim ręntę.
Zbudujemy jeszcze jeden nowy dom.
Zbudujemy autostrady, polskie drogi i układy.
Będzie praca dla was i dla waszych żon"
I czym się tu ekscytować, skoro prezio nic prawie nie może..? I niech tak pozostanie... |
|
|
|
|
glupek
Przyjeżdża na zakupy

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="danio100"]Ja natomiast nie zamierzam głosować na nikogo kto popiera takie rzeczy jak GMO, podwyższanie wieku emerytalnego, przymus szczepień czy niższy wiek rozpoczynania edukacji. Dlatego też mój głos oddam na Pawła Kukiza.[/quote]
Jak dla mnie, wszyscy przeciwnicy szczepień, są porównywalni do pedofilów i s-synów znęcających się nad rodziną. Dla własnego wydumanego widzimisię krzywdzą i narażają zdrowie i życie dzieci swoich i cudzych.
PS. Żeby nie było, że nie na temat - możesz mi wyjaśnić co te wszystkie rzeczy mają wspólnego z urzędem prezydenta i jaki ma on na nie wpływ? |
|
|
|
|
danio100
Czytał o Wieluniu

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
Zmądrzejesz dopiero kiedy po szczepieniu twoje dziecko stanie się kaleką. Nikt ci nie broni szczepić, ale nie ma prawa cię do tego zmuszać. Państwo nie będzie ponosić odpowiedzialności za skutki uboczne. To pozostanie problemem rodzica. Przymus szczepień to jak dla mnie debilizm w najczystszej postaci, ale masz prawo sądzić inaczej.
Co do urzędu prezydenta... Jak rozumiem to pytanie retoryczne ? |
|
|
|
|
glupek
Przyjeżdża na zakupy

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="danio100"]Zmądrzejesz dopiero kiedy po szczepieniu twoje dziecko stanie się kaleką. Nikt ci nie broni szczepić, ale nie ma prawa cię do tego zmuszać. Państwo nie będzie ponosić odpowiedzialności za skutki uboczne. To pozostanie problemem rodzica. Przymus szczepień to jak dla mnie debilizm w najczystszej postaci, ale masz prawo sądzić inaczej.
Co do urzędu prezydenta... Jak rozumiem to pytanie retoryczne ?[/quote]
Bynajmniej. Wskazałeś te tematy jako argumenty na podstawie których podejmujesz decyzję wyborczą. Skoro takie pytanie ma być retoryczne, to po co je wymieniałeś?
Co do szczepień - rozumiem, że kończyłeś medycynę i dysponujesz wiedzą jakie jest ryzyko poważnego zachorowania lub śmierci wskutek powikłań poszczepiennych i jakie jest ryzyko w przypadku powikłań związanych z samą chorobą? Jeśli nie, to proszę, nie szerz bredni na ten temat. Ktoś przeciwników szczepień dość trafnie nazwał bandą "wojujących nieuków" - trudno się z tym nie zgodzić. |
|
|
|
|
danio100
Czytał o Wieluniu

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="glupek"]
Bynajmniej. Wskazałeś te tematy jako argumenty na podstawie których podejmujesz decyzję wyborczą. Skoro takie pytanie ma być retoryczne, to po co je wymieniałeś?[/quote]
Oczywiście. Są to argumenty na podstawie których nie zamierzam popierać czyjejś kandydatury. Prezydent ma prawo do zawetowania ustaw. Jeśli tego nie pojmujesz to nie wiem czy dalsza dyskusja z tobą ma jakikolwiek sens. Według mnie możesz sobie głosować na dowolnego kandydata, byle byś tylko potrafił sensownie swój wybór uzasadnić. Z tym jest duży problem zwłaszcza wśród tych, którzy się opowiadają za Komorowskim.
[quote="glupek"]
Co do szczepień - rozumiem, że kończyłeś medycynę i dysponujesz wiedzą jakie jest ryzyko poważnego zachorowania lub śmierci wskutek powikłań poszczepiennych i jakie jest ryzyko w przypadku powikłań związanych z samą chorobą? Jeśli nie, to proszę, nie szerz bredni na ten temat. Ktoś przeciwników szczepień dość trafnie nazwał bandą "wojujących nieuków" - trudno się z tym nie zgodzić.[/quote]
A co ma do tego ukończona medycyna ? Musisz ją ukończyć by rozumieć jakieś podstawy ? Ja temat powikłań poszczepiennych przerobiłem w praktyce, więc twoje oburzenie w tym przedmiocie jest dla mnie nic znaczące. Miłej niedzieli. |
|
|
|
|
glupek
Przyjeżdża na zakupy

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="danio100"][quote="glupek"]
Bynajmniej. Wskazałeś te tematy jako argumenty na podstawie których podejmujesz decyzję wyborczą. Skoro takie pytanie ma być retoryczne, to po co je wymieniałeś?[/quote]
Oczywiście. Są to argumenty na podstawie których nie zamierzam popierać czyjejś kandydatury. Prezydent ma prawo do zawetowania ustaw. Jeśli tego nie pojmujesz to nie wiem czy dalsza dyskusja z tobą ma jakikolwiek sens. Według mnie możesz sobie głosować na dowolnego kandydata, byle byś tylko potrafił sensownie swój wybór uzasadnić. Z tym jest duży problem zwłaszcza wśród tych, którzy się opowiadają za Komorowskim.
[/quote]
Po kolei - GMO - pomijając fakt, że żywność jest genetycznie modyfikowana już od kilkuset lat (krzyżówki lub dobór cech zwierząt i roślin) - bez ustawy o GMO w Polsce obowiązywały przepisy unijne. Paradoksalnie, wbrew temu jaką propagandę szerzą "wojujące nieuki" - obecnie, po wprowadzeniu ustaw, Polskie przepisy są bardziej restrykcyjne niż unijne.
Next - wiek emerytalny - nikt, naprawdę żaden polityk myślący w kategoriach bardziej długofalowych niż koniec kadencji, nie zrealizuje obietnicy/groźby skrócenia wieku emerytalnego. Jakakolwiek walka polityczna wokół tego tematu, to czysty populizm. Po prostu Polski jako państwa i naszego ZUSu nie stać na to.
Tertio - 6-latki w szkole - więc mamy nie pozwalać na wcześniejsze rozpoczynanie nauki dzieci i w efekcie za kilkanaście lat wylądować jako bardziej zacofani edukacyjnie niż reszta europy? NIE MA racjonalnych i prawdziwych argumentów za tym, że szkoły są niedostosowane, a dzieci zbyt głupie (tak, wędrówki do poradni psychologicznych po zaświadczenia w celu późniejszego rozpoczęcia edukacji to po prostu pisemne potwierdzenia, że dziecko w rozwoju jest poniżej reszty rówieśników).
Co do szczepień - znasz już moje zdanie - doświadczenia i wiedzę w tym zakresie mam "nieco" odmienną od Twojej.
A przede wszystkim, prawo weta, jest tak naprawdę prawem fikcyjnym i w wielu przypadkach jest wykorzystywane przez prezydenta bardziej w celach propagandowych niż legislacyjnych.
Prawo wyborcze polega na tym, że każdy ma prawo głosować na kogokolwiek sobie chce, nawet jeśli nie potrafi lub nie chce tego uzasadnić. Co zrobisz, jak ktoś ci nie będzie potrafił uzasadnić swojego wyboru? Nakrzyczysz na niego? Siłą powstrzymasz od głosowania? Litości...
A uzasadnić swojego wyboru nie potrafią nie tylko wyborcy Komorowskiego (tutaj najczęstszym kryterium jest mniejsze zło), ale też większość wyborców innych kandydatów. Przykładem jesteś ty sam - decydują kryteria negatywne, a nie merytoryczne.
[quote="danio100"][quote="glupek"]
Co do szczepień - rozumiem, że kończyłeś medycynę i dysponujesz wiedzą jakie jest ryzyko poważnego zachorowania lub śmierci wskutek powikłań poszczepiennych i jakie jest ryzyko w przypadku powikłań związanych z samą chorobą? Jeśli nie, to proszę, nie szerz bredni na ten temat. Ktoś przeciwników szczepień dość trafnie nazwał bandą "wojujących nieuków" - trudno się z tym nie zgodzić.[/quote]
A co ma do tego ukończona medycyna ? Musisz ją ukończyć by rozumieć jakieś podstawy ? Ja temat powikłań poszczepiennych przerobiłem w praktyce, więc twoje oburzenie w tym przedmiocie jest dla mnie nic znaczące. Miłej niedzieli.[/quote]
Moje oburzenie w tym zakresie, tak jak i oburzenie innych rodziców, powinno być dla ciebie znaczące, bo to nasze dzieci narażasz swoimi poglądami i działaniami w kwestii szczepień. I to ja i inni rodzice powinniśmy w sytuacji gdy dowiemy się, że twoje dziecko nie było szczepione, zawiadomić sanepid i domagać się niedopuszczania nieszczepionych dzieci do wspólnej nauki z resztą grupy. Jak dla mnie tylko potwierdzasz, że jesteś "wojującym nieukiem". |
|
|
|
|
Mateusz
WIELUNIAK I'Amsterdam

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| Jeśli szczepionki rzeczywiście działają, to jaki problem żeby dzieci nieszczepione przebywały z tymi zaszczepionymi? |
|
|
|
|
mcdek
Ma stragan na targu

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="Mateusz"]Jeśli szczepionki rzeczywiście działają, to jaki problem żeby dzieci nieszczepione przebywały z tymi zaszczepionymi?[/quote]
Masa krytyczna. W sytuacji zaszczepienia możliwa jest względnie szybka reakcja układu odpornościowego. Przy większej ilości patogenów również zaszczepiony obiekt może mieć kłopoty z odpowiedzią. |
|
|
|
|
|
|