|
Renowacja Felg |
| Author |
Message |
pain
Czytał o Wieluniu

|
Posted: Renowacja Felg
|
[ !!! ]
|
|
Witam
Zna ktoś jakiś zakład w Wieluniu co się trudni odnową felg (piaskowanie/malowanie proszkowe) i ile ta przyjemność wynosi :D
Pozdrawiam |
|
|
|
|
MAR-COM
Wieluniaczek

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| jakie felgi : aluminum czy stal |
|
|
|
|
pain
Czytał o Wieluniu

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
Zapomniałem dodać :D Aluminiowe przynajmniej mi się tak wydaję bo to OEM Hondowskie, więc może jakiś ich stop z różnymi domieszkami :D
[color=blue][size=9]Poprawiono 1 błąd językowy.[/size][/color] |
|
|
|
|
mafick [Deleted]
|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| Na ul.Krakowskie Przedmieście, za sukiennicami w kierunku skrzyżowania z ul.Głowackiego jest w głębi zakład wulkanizacyjny i tam koleś prostuje felgi, więc może coś wie na temat malowania i piaskowania |
|
|
|
|
Administrator
Administrator

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
W Wieluniu nikt Ci tego nie zrobi (co najwyżej będzie pośrednikiem). Niewiele jest w firm w Polsce zajmujących się renowacją felg. Cennik jednej z nich:
http://www.renowacjafelg.pl/cennik/ |
|
|
|
|
Dirty
Słyszał o Wieluniu

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
Ja robiłem taki zabieg jakieś 2 lata temu na felgach aluminiowych 14 od renówki.
Najpierw sam znalazłem kolesia co mi te felgi wypiaskował - koszt coś ok. 15-18zł od koła
Następnie na ulicy wojska polskiego jest zakład zajmujący się malowaniem proszkowym - koszt za 4 felgi to było coś koło 100 -120 zł. |
|
|
|
|
mike
Przyjeżdża na zakupy

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| Mało osób wie ale wygrzewanie felg przy malowaniu proszkowym powoduje, że felgi stają się bardziej kruche - jednak przy felgach do zastosować cywilnych nie ma to takiego znaczenia :wink: |
|
|
|
|
Administrator
Administrator

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| Przy prostowaniu też podgrzewają, więc po zgięciu felgi powinno się ją wyrzucić :D |
|
|
|
|
pain
Czytał o Wieluniu

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| Właśnie też myślałem o opcji najpierw oddać do jakiegoś zakładu, żeby wypiaskowali, a potem do lakiernika :grin: i chyba trzeba tak zrobić, dzięki wszytskim :grin: A felga ma nie startować w żadnych sprintach ma się lansować :D |
|
|
|
|
mike
Przyjeżdża na zakupy

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="Administrator"]Przy prostowaniu też podgrzewają, więc po zgięciu felgi powinno się ją wyrzucić :D[/quote]
wtedy podgrzewają felgi punktowo a nie całe w piecu
[img]http://i193.photobucket.com/albums/z45/m42power/brokenrimgq6.jpg[/img] |
|
|
|
|
Administrator
Administrator

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
Felgi nie pękają "całe", felgi pękają właśnie punktowo, w najsłabszym miejscu.
Ale w Polsce naprawiają wszystko. Znam namiar do magików z Poznania którzy prostują felgi pogięte na ramionach, czy wyprowadzają felgi w których brak dużego kawałka rantu :lol: |
|
|
|
|
|
|