Warning ! cookie path is empty! Check in in the Admin Control Panel or set it in the PhpMyAdmin table: prefix_config - cookie_path row
 Forum Index

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups
RegisterRegister  Log inLog in

Previous topic «» Next topic
Renowacja Felg
Author Message
pain
Czytał o Wieluniu

Posted:    Renowacja Felg [ !!! ]

Witam
Zna ktoś jakiś zakład w Wieluniu co się trudni odnową felg (piaskowanie/malowanie proszkowe) i ile ta przyjemność wynosi :D
Pozdrawiam

MAR-COM
Wieluniaczek

Posted:     [ !!! ]

jakie felgi : aluminum czy stal

pain
Czytał o Wieluniu

Zapomniałem dodać :D Aluminiowe przynajmniej mi się tak wydaję bo to OEM Hondowskie, więc może jakiś ich stop z różnymi domieszkami :D

[color=blue][size=9]Poprawiono 1 błąd językowy.[/size][/color]

mafick
[Deleted]

Na ul.Krakowskie Przedmieście, za sukiennicami w kierunku skrzyżowania z ul.Głowackiego jest w głębi zakład wulkanizacyjny i tam koleś prostuje felgi, więc może coś wie na temat malowania i piaskowania

Administrator
Administrator

W Wieluniu nikt Ci tego nie zrobi (co najwyżej będzie pośrednikiem). Niewiele jest w firm w Polsce zajmujących się renowacją felg. Cennik jednej z nich:
http://www.renowacjafelg.pl/cennik/

Dirty
Słyszał o Wieluniu

Ja robiłem taki zabieg jakieś 2 lata temu na felgach aluminiowych 14 od renówki.
Najpierw sam znalazłem kolesia co mi te felgi wypiaskował - koszt coś ok. 15-18zł od koła
Następnie na ulicy wojska polskiego jest zakład zajmujący się malowaniem proszkowym - koszt za 4 felgi to było coś koło 100 -120 zł.

mike
Przyjeżdża na zakupy

Mało osób wie ale wygrzewanie felg przy malowaniu proszkowym powoduje, że felgi stają się bardziej kruche - jednak przy felgach do zastosować cywilnych nie ma to takiego znaczenia :wink:

Administrator
Administrator

Przy prostowaniu też podgrzewają, więc po zgięciu felgi powinno się ją wyrzucić :D

pain
Czytał o Wieluniu

Właśnie też myślałem o opcji najpierw oddać do jakiegoś zakładu, żeby wypiaskowali, a potem do lakiernika :grin: i chyba trzeba tak zrobić, dzięki wszytskim :grin: A felga ma nie startować w żadnych sprintach ma się lansować :D

mike
Przyjeżdża na zakupy

[quote="Administrator"]Przy prostowaniu też podgrzewają, więc po zgięciu felgi powinno się ją wyrzucić :D[/quote]
wtedy podgrzewają felgi punktowo a nie całe w piecu

[img]http://i193.photobucket.com/albums/z45/m42power/brokenrimgq6.jpg[/img]

Administrator
Administrator

Felgi nie pękają "całe", felgi pękają właśnie punktowo, w najsłabszym miejscu.

Ale w Polsce naprawiają wszystko. Znam namiar do magików z Poznania którzy prostują felgi pogięte na ramionach, czy wyprowadzają felgi w których brak dużego kawałka rantu :lol:

[ REPLY ]
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: